Način pripreme
Natopite 8 drvenih šiševa u toploj vodi 15 minuta. Stavite mlevenu jagnjetinu u posudu i dodajte beli luk, ljutu papriku, prezle i peršun, nakon toga narendajte unutra jednu od glavica luka.
Začinite, promešajte dobro, oblikujte osam malih duguljastih ćuftica i nanižite ih na ražnjiće. Ostavite ih u frižideru 20 minuta. Stavite veliki gril tiganj na jaku vatru.
Isecite na kriške drugu glavicu luka i stavite ih u posudu. Dodajte sirće i veliki prstohvat soli i izgnječite rukama.
Ispecite ražnjće sa jagnjetinom u zagrejanom gril tiganju 10-12 minuta okrećući ih na minut.
Stavite istucane pistaće u veliki tanjir i uvaljajte isepečene ražnjiće u njih.
Servirajte posuto peršunom i lukom, sa salatom i kiselim mlekom kao garnirung.