bonapeti.rs»Recepti»Riba»File od oslića na roštilju

File od oslića na roštilju

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
2821351
File od oslića na roštilju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
23/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Kada vam se jede riba, izaberite file oslića, spremljene na roštilju - neodoljivo ukusno, krhko i korisno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudici umutite maslinovo ullje i sveže isceđen sok od jednog limuna. Podelite dobijenu smesu na pola i u jednoj marinirajte riblje filete oko 40 minuta.

Dok se riba začinjava skuvajte u posoljenoj vodi ili na pari krompir. Oljuštite ga, izgnječite viljuškom i dodajte sveže mleko i maslac. Posolite po ukusu i pasirajte dok se ne dobije gladak pire.

Isecite na sitno zelene začine i uvaljajte riblje filete, tako da dobijete gust zeleni omotač. Pecite dok ne bude gotovo na jako zagrejanom roštilju sa obe strane. Servirajte ribu na kanapeu od krompir pirea i prelijte preostalim sokom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: