Bonapeti.rs»Recepti»Riba»File od oslića na roštilju

File od oslića na roštilju

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30471
File od oslića na roštilju
Fotografije: Todorinka Bernardova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Kada vam se jede riba, izaberite file oslića, spremljene na roštilju - neodoljivo ukusno, krhko i korisno"

Potrebni sastojci

  • riba - 600 g, file, oslić
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 8 kašika
  • zeleni začini - 2 kašike (bosiljak, mirođija, peršun)
  • biber
  • za garnirung
  • krompir - 500 g
  • maslac - 2 - 3 kašike
  • sveže mleko - 70 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudici umutite maslinovo ullje i sveže isceđen sok od jednog limuna. Podelite dobijenu smesu na pola i u jednoj marinirajte riblje filete oko 40 minuta.

Dok se riba začinjava skuvajte u posoljenoj vodi ili na pari krompir. Oljuštite ga, izgnječite viljuškom i dodajte sveže mleko i maslac. Posolite po ukusu i pasirajte dok se ne dobije gladak pire.

Isecite na sitno zelene začine i uvaljajte riblje filete, tako da dobijete gust zeleni omotač. Pecite dok ne bude gotovo na jako zagrejanom roštilju sa obe strane. Servirajte ribu na kanapeu od krompir pirea i prelijte preostalim sokom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: