Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Prženi Pirinač»Prženi pirinač sa spanaćem i pečurkama

Prženi pirinač sa spanaćem i pečurkama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k145
Prženi pirinač sa spanaćem i pečurkama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
23/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ako postite ili vam se jede neko jelo bez mesa, predlažemo da probate pirinač sa pečurkama i spanaćem"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 2 kašike
  • pečurke - 300 g
  • spanać - 150 g
  • soja sos - 1 kašika
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • so
  • voda - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite na ringlu da provri litar vode sa solju u šerpi. U međuvremenu očistite luk, pečurke i spanać. Isecite luk na sitno, pečurke na polu mesece, spanać na sitno.

Nakon što voda provri dodajte pirinač. Kuvajte dok ne bude gotovo ili oko 25 minuta. Ocedite i ostavite da se dinsta pod poklopcem. U međuvremenu zagrejte ulje u dubokom tiganju na ringli na umerenoj temperaturi i zapržite luk oko dva minuta.

Dodajte pečurke i pržite oko 15 minuta, mešajući povremeno. Začinite đumbirom i soja sosom. Pržite još oko 5 minuta i dodajte spanać.

Pržite još oko 5 minuta i dodajte pirinač. Promešajte dobro da se pomešaju sastojci i sklonite sa ringle. Koristite kao garnirung ili jedite kao posno jelo ovaj ukusan prženi pirinač sa spanaćem i pečurkama.

Aromatičan i hranljiv prženi pirinač!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: