Način pripreme
Stavite na ringlu da provri litar vode sa solju u šerpi. U međuvremenu očistite luk, pečurke i spanać. Isecite luk na sitno, pečurke na polu mesece, spanać na sitno.
Nakon što voda provri dodajte pirinač. Kuvajte dok ne bude gotovo ili oko 25 minuta. Ocedite i ostavite da se dinsta pod poklopcem. U međuvremenu zagrejte ulje u dubokom tiganju na ringli na umerenoj temperaturi i zapržite luk oko dva minuta.
Dodajte pečurke i pržite oko 15 minuta, mešajući povremeno. Začinite đumbirom i soja sosom. Pržite još oko 5 minuta i dodajte spanać.
Pržite još oko 5 minuta i dodajte pirinač. Promešajte dobro da se pomešaju sastojci i sklonite sa ringle. Koristite kao garnirung ili jedite kao posno jelo ovaj ukusan prženi pirinač sa spanaćem i pečurkama.
Aromatičan i hranljiv prženi pirinač!