Krem supa od pečuraka i krompira

Krem supa od pečuraka i krompira

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
187
758
26/11/2019
"Krem supa od krompira i pečuraka, možete da dodate meso po vašem izboru, u suštini jednostavno je napravite"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano152
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 srednje velika, ružičast
  • crni luk - 1/2 male glavice
  • pečurke - 200 g (ja preferiram šampinjone)
  • beli luk - 2 čena
  • pančeta - 150 g (slanina ili dimljene svinjske grudi)
  • pavlaka - 5 kašika, sveža
  • žalfija - listovi
  • bujon od povrća - 1, 5 litar (šargarepa, celer, crni luk)
  • maslinovo ulje
  • ulje od kikirikija
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa spremanje bujona. Stavite dva litra posoljene vode da provri, stavite očišćeno i na krupno isečeno povrće u kipuću vodu na oko 20 minuta.

Očistite krompir i isecite na kocke. Očišćen luk isecite na veoma sitno, dinstajte ga sa kašikom maslinovog ulja i kašikom bujona. Dodajte krompir na kocke, promešajte i prelijte vrućim i proceđenim bujonom. Ostavite da vri 20 minuta.

Za to vreme očistite pečurke i isecite. Dinstajte na jakoj vatri u tiganju sa belim lukom i 2 kašike maslinovog ulja. Posolite i pospite sveže mlevenim biberom.

Dodajte pečurke u šerpu sa krompirom, dodajte pavlaku i pasirajte.

Isecite meso koje preferirate na male kocke i zapržite bez dodate masnoće dok ne postane zlatasto.

Zagrejte ulje od kikirikija i ispržite listiće žalfije, dovoljne da ukrasite posudice sa supom od pečuraka.

Servirajte krem supu od pečuraka i krompira sa hrskavim mesom i listićima žalfije.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar