Način pripreme
Počnite sa spremanje bujona. Stavite dva litra posoljene vode da provri, stavite očišćeno i na krupno isečeno povrće u kipuću vodu na oko 20 minuta.
Očistite krompir i isecite na kocke. Očišćen luk isecite na veoma sitno, dinstajte ga sa kašikom maslinovog ulja i kašikom bujona. Dodajte krompir na kocke, promešajte i prelijte vrućim i proceđenim bujonom. Ostavite da vri 20 minuta.
Za to vreme očistite pečurke i isecite. Dinstajte na jakoj vatri u tiganju sa belim lukom i 2 kašike maslinovog ulja. Posolite i pospite sveže mlevenim biberom.
Dodajte pečurke u šerpu sa krompirom, dodajte pavlaku i pasirajte.
Isecite meso koje preferirate na male kocke i zapržite bez dodate masnoće dok ne postane zlatasto.
Zagrejte ulje od kikirikija i ispržite listiće žalfije, dovoljne da ukrasite posudice sa supom od pečuraka.
Servirajte krem supu od pečuraka i krompira sa hrskavim mesom i listićima žalfije.