Domaća okupana pita

28/11/2019
"Recept iz očevog ognjišta - okupana pita, toliko meka, topla, ukusna "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano523
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • so - prstohvat
  • brašno - oko 500 g
  • za nadev
  • kravlji sir
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite meko testo od jaja, soli i brašna.

Odvojte 10 lopti jednakih veličina.

Svaku loptu razvijte na veoma tanke listove prečnika tiganja u kom ćete je peći.

U širokoj šerpi zagrejte vodu. Uzmite jednu koru i spustite je u ključalu vodu na jedan minuta.

U posudu sipajte hladnu vodu. Koru izvadite iz tople vode i stavite je u hladnu vodu.

Izvadite i stavite na dno širokog tiganja, kojeg ste unapred premazali kravljim maslacem.

Pospite sa malo sira i istopite kravlji maslac. Uzmite drugu koru i ponovite proces.

Isti način ponovite i sa ostalim korama za okupanu pitu dok se sastojci ne potroše, na poslednju koru umesto istopljenog maslaca stavite cele komade.

Uključite ringlu na slabu jačinu i ispecite pitu sa obe strane.

Okupanu pitu okrećite uz pomoć velikog tanjira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar