Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita u tiganju»Domaća okupana pita

Domaća okupana pita

Domaća okupana pita
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
7
"Recept iz očevog ognjišta - okupana pita, toliko meka, topla, ukusna"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • so - prstohvat
  • brašno - oko 500 g
  • za nadev
  • kravlji sir
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite meko testo od jaja, soli i brašna.

Odvojte 10 lopti jednakih veličina.

Svaku loptu razvijte na veoma tanke listove prečnika tiganja u kom ćete je peći.

U širokoj šerpi zagrejte vodu. Uzmite jednu koru i spustite je u ključalu vodu na jedan minuta.

U posudu sipajte hladnu vodu. Koru izvadite iz tople vode i stavite je u hladnu vodu.

Izvadite i stavite na dno širokog tiganja, kojeg ste unapred premazali kravljim maslacem.

Pospite sa malo sira i istopite kravlji maslac. Uzmite drugu koru i ponovite proces.

Isti način ponovite i sa ostalim korama za okupanu pitu dok se sastojci ne potroše, na poslednju koru umesto istopljenog maslaca stavite cele komade.

Uključite ringlu na slabu jačinu i ispecite pitu sa obe strane.

Okupanu pitu okrećite uz pomoć velikog tanjira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: