Način pripreme
Umesite meko testo od jaja, soli i brašna.
Odvojte 10 lopti jednakih veličina.
Svaku loptu razvijte na veoma tanke listove prečnika tiganja u kom ćete je peći.
U širokoj šerpi zagrejte vodu. Uzmite jednu koru i spustite je u ključalu vodu na jedan minuta.
U posudu sipajte hladnu vodu. Koru izvadite iz tople vode i stavite je u hladnu vodu.
Izvadite i stavite na dno širokog tiganja, kojeg ste unapred premazali kravljim maslacem.
Pospite sa malo sira i istopite kravlji maslac. Uzmite drugu koru i ponovite proces.
Isti način ponovite i sa ostalim korama za okupanu pitu dok se sastojci ne potroše, na poslednju koru umesto istopljenog maslaca stavite cele komade.
Uključite ringlu na slabu jačinu i ispecite pitu sa obe strane.
Okupanu pitu okrećite uz pomoć velikog tanjira.