Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Dinstana Teletina»Dinstana teletina sa sosom od pečuraka i sotiranim krompirom

Dinstana teletina sa sosom od pečuraka i sotiranim krompirom

ZoriZori
Guru
7292375k216
Dinstana teletina sa sosom od pečuraka i sotiranim krompirom
Fotografije: Zori
1 / 6
08/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ovo mi zovemo jelo za poznavaoce. A vi zapišite recept, kako bi oduševili i vaše goste sa njim"

Potrebni sastojci

  • teletina - 1 kg
  • krompir - 1 kg
  • bujon - 2 - 3 šolje, od pečuraka
  • beli luk - 1 čen
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • biber - 1/4 kašičice
  • so - po ukusu
  • ljuta aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Teletinu operite i isecite na trake. Stavite ga u pleh premazan maslacem, pospite ga sa malo soli i bibera i prelijte 1 šoljom bujona od pečuraka, samo da lagano prekrije dno pleha.

Krompir oljuštite, operite i naseckajte na štapiće, kao za prženje. Dodajte i krompir u pleh.

Maslac rasporedite u malim kockicama preko namirnica, a na kraju sve pospite sitno naseckanim čenom belog luka. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite jelo na umerenoj temperaturi oko 20-25 minuta na sredini rerne i sa uključenim ventilatorom.

Izvadite pleh, pažljivo sklonite foliju, ako je neophodno, dodajte još malo bujona, promešajte i ponovo vratite u rernu, da dobije ukusnu koricu.

Sos pripremite tako što ćete u tiganju zagrejati ulje, upržite brašno, dodajte ostatak bujona iz pleha i kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.

Poslužite u plitkom tanjiru. Sipajte deo dinstane teletine, posciju krompira i sve prelijte sosom od pečuraka.

Na kraju, pospite ljutom alevom paprikom.

Dinstana teletina sa sosom od pečuraka i sotiranim krompirom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: