Način pripreme
Teletinu operite i isecite na trake. Stavite ga u pleh premazan maslacem, pospite ga sa malo soli i bibera i prelijte 1 šoljom bujona od pečuraka, samo da lagano prekrije dno pleha.
Krompir oljuštite, operite i naseckajte na štapiće, kao za prženje. Dodajte i krompir u pleh.
Maslac rasporedite u malim kockicama preko namirnica, a na kraju sve pospite sitno naseckanim čenom belog luka. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite jelo na umerenoj temperaturi oko 20-25 minuta na sredini rerne i sa uključenim ventilatorom.
Izvadite pleh, pažljivo sklonite foliju, ako je neophodno, dodajte još malo bujona, promešajte i ponovo vratite u rernu, da dobije ukusnu koricu.
Sos pripremite tako što ćete u tiganju zagrejati ulje, upržite brašno, dodajte ostatak bujona iz pleha i kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.
Poslužite u plitkom tanjiru. Sipajte deo dinstane teletine, posciju krompira i sve prelijte sosom od pečuraka.
Na kraju, pospite ljutom alevom paprikom.
Dinstana teletina sa sosom od pečuraka i sotiranim krompirom je veoma ukusna.