Način pripreme
Isecite meso na zalogaje. Stavite ga u šerpu zajedno sa jednom šargarepom, strukom celera i celom glavicom luka.
Dodajte jednu ravnu supenu kašiku soli i oko litar i po vode. Kuvajte meso dok ne bude gotovo.
Izvadite zalogaje, a bujon procedite.
Isecite sitno dve male glavice šalota.
U šerpi rastopite kockicu kravljeg maslaca i šolju za kafu maslinovog ulja. Ugrejte i stavite isečeni luk. Pržite kratko. Dodajte teleće zalogaje, sipajte jednu kutlaču bujona i zatvorite. Dinstajte oko 20 minuta.
Uverite se da je luk dobro omekšao pre nego što nastavite sa kuvanjem.
Stravite dve supene kašike brašna i promešajte. Dodajte bujon, poklopite posudu i kuvajte još oko 20 minuta.
Ako se sos mnogo zgusne, sipajte bujon. Skinite gotovo jelo i začinite sa prstohvatom bibera i nekoliko kapljica soka od limuna.
Sipajte dinstanu teletinu na tanjir, pospite iseckanim peršunom i servirajte.
Neka vam je slatko!