Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Dinstana Teletina»Dinstana teletina sa sosom od pečuraka

Dinstana teletina sa sosom od pečuraka

ZoriZori
Guru
7272325k201
Dinstana teletina sa sosom od pečuraka
Fotografije: Zori
1 / 3
27/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Domaća ljubav u tanjiru"

Potrebni sastojci

  • teletina - 400 g
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 4 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - u zrnu
  • brašno - 1 kašika
  • krompir pire - 1 kašika ( u prahu)
  • majčina dušica - nekoliko prstohvata
  • kumin - po želji
  • bujon - goveđi
* merne jedinice

Način pripreme

U malu šerpu sipajte ulje. Kada se dovoljno zagreje, dodajte sitno iseckanu teletinu.

Kada se proprži, dodajte i sitno iseckan crni luk.

Nakon toga dodaajte sitno iseckanu i očišćenu papriku, sitno iseckanu šargarepu na kockice, zrna bibera, kumin po želji, lovorov list i pečurke koje ste iseckali na listiće.

Neka se proprži 5 minuta i dodajte malo goveđeg bujona, koliko da ogrezne.

Poklopite sve i neka se dinsta, dok meso ne bude gotovo u potpunosti. S vremena na vreme proveravajte da bujon ne ispari u potpunosti i dodajte ga malo, ako je potrebno.

Kada teletina bude gotova i meka, dodajte majčinu dušicu, isitnjene čenove belog luka i brašno i krompir pire koje ste rastvorili u malo toplog bujona. Neka se krčka na tihoj vatri još 10 minuta, tako da s vremena na vreme promešate, da ne zagori.

Pre nego što poslužite, uklonite lovorov list i posolite, ako ima potrebe (prvo probajte, jer goveđi bujon je već slan po sebi).

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: