Način pripreme
U malu šerpu sipajte ulje. Kada se dovoljno zagreje, dodajte sitno iseckanu teletinu.
Kada se proprži, dodajte i sitno iseckan crni luk.
Nakon toga dodaajte sitno iseckanu i očišćenu papriku, sitno iseckanu šargarepu na kockice, zrna bibera, kumin po želji, lovorov list i pečurke koje ste iseckali na listiće.
Neka se proprži 5 minuta i dodajte malo goveđeg bujona, koliko da ogrezne.
Poklopite sve i neka se dinsta, dok meso ne bude gotovo u potpunosti. S vremena na vreme proveravajte da bujon ne ispari u potpunosti i dodajte ga malo, ako je potrebno.
Kada teletina bude gotova i meka, dodajte majčinu dušicu, isitnjene čenove belog luka i brašno i krompir pire koje ste rastvorili u malo toplog bujona. Neka se krčka na tihoj vatri još 10 minuta, tako da s vremena na vreme promešate, da ne zagori.
Pre nego što poslužite, uklonite lovorov list i posolite, ako ima potrebe (prvo probajte, jer goveđi bujon je već slan po sebi).
Prijatno!