Čips od cvekle

02/12/2019
"Iznenađenje koje možete prirediti za vašu žurku - zdrav, hrskav čips od cvekle. Dodajte sos za još lepši rezultat "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano236
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Biramo manje glavice cvekle, okrugle i približno iste veličine. Dobro bi bilo da su sveže.

Operemo ih i isečemo na tanke jednake krugove uz pomoć sekača za povrće ili na rende sa dodatkom za čips.

U avanu usitnimo beli luk sa malo soli. Dodajemo usitnjeno lekovito bilje, maslinovo ulje i sitno iseckanu majčinu dušicu.

U tepsiju stavimo papir za pečenje.

Svaki isečeni komad cvekle natapamo u aromatičnu smesu od lekovitog bilja i maslinovog ulja.

Ređamo ih na blago nauljen papir za pečenje, da budu na rastojanju jedna od druge.

Pečemo oko 25 minuta na otpilike 180°C.

Desetak minuta pre nego što izvadimo iz rerne, pospemo ih parmezanom.

Čips od cvekle ispečen do hrskavosti dekorišemo sosom po ukusu.

Možemo da začinimo i taminim balzamiko sosom i da ga dodamo u salatu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar