Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Kiseo kupus sa pasuljem i ćurećim grudima

Kiseo kupus sa pasuljem i ćurećim grudima

Jivka GeorgievaJivka Georgieva
Inovator
5211370
Kiseo kupus sa pasuljem i ćurećim grudima
Fotografije: Jivka Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Šta god da kažu reklame na televiziji, kiseo kupus sa pasuljem i ćurećim grudima je savršena 3 u 1 kombinacija"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 srednja glavica kupusa
  • ćureće grudi - 3 komada
  • pasulj - 1 tegla (600 - 700 g), kuvan
  • jasmin pirinač - 1 pakovanje od 125 g
  • aleva paprika
  • crni biber - u zrnu
  • mast
* merne jedinice

Način pripreme

Koristila sam blanširan pirinač, koji se kuva zajedno sa pakovanjem (20-22 min).

Posebno sam ga skuvala.

Kupus se iseče i izdinsta na masti (ili drugoj masnoći).

Grudi se iseku na velike komade i dodaju u kupus koji se krčka. Kada je skoro skuvano, dodaje se i pirinač sa pasuljem.

Dodaje se i kašičica aleve paprike i nekoliko zrna crnog bibera. Ostavi se još desetak minuta da sve zajedno provri.

Jelo je spremno za posluživanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: