Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Parti ćuftice sa slatko-kiselim sosom

Parti ćuftice sa slatko-kiselim sosom

Parti ćuftice sa slatko-kiselim sosom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Najbolje žurke se pravie sa dragim prijateljima i ove sočnim ćufticama sa jedinstvenim sosom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 mala glavica
  • kumin
  • biber
  • prezle - 1 kašika
  • voda - 3 - 4 kašike
  • čubar
  • ulje - za prženje
  • slatko kiseli sos
  • jabukovo sirće - 200 ml
  • šećer - 1 šolja
  • paradajz pire - 150 g
  • kečap - 50 g
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se zamesi sa sitno isečenim lukom, kuminom, biberom, vodom i čubro. Mokrim rukama se oforme male loptice veličine oraha i posipaju se prezle odozgo, a posle se rukama uvaljaju.

U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sa svih strana dok ne postane zlatasto, vadimo na salvetu da upije masnoću.

Probodu se šišom i poređaju u tanjir sa grančicama zelenih začina, u mom slučaju mirođijom.

Priprema se sos. U mali tiganj se sipa jabukovo sirće i šećer. Zagreva se da vri dok se šećer ne istopi. Dodaju se pardajz pire i kečap, meša se žicom i ostavlja se da vri 8-10 minuta.

Kukuruzni skrob se rastvara sa malo vode u kašu i dodaje se u sos. Meša se neprestano dok se ne zgusne i sklanja se sa ringle.

Ohlađen se servira sa parti ćufticama. Pripremila sam pola doze slatko-kiselog sosa - ovaj sa slike, ako želite više sosa, jednostavno spremite sa datim sastojcima.

Umačeš ćufticu u sos i jedeš sa zadovoljstvom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: