Način pripreme
Mleveno meso se zamesi sa sitno isečenim lukom, kuminom, biberom, vodom i čubro. Mokrim rukama se oforme male loptice veličine oraha i posipaju se prezle odozgo, a posle se rukama uvaljaju.
U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sa svih strana dok ne postane zlatasto, vadimo na salvetu da upije masnoću.
Probodu se šišom i poređaju u tanjir sa grančicama zelenih začina, u mom slučaju mirođijom.
Priprema se sos. U mali tiganj se sipa jabukovo sirće i šećer. Zagreva se da vri dok se šećer ne istopi. Dodaju se pardajz pire i kečap, meša se žicom i ostavlja se da vri 8-10 minuta.
Kukuruzni skrob se rastvara sa malo vode u kašu i dodaje se u sos. Meša se neprestano dok se ne zgusne i sklanja se sa ringle.
Ohlađen se servira sa parti ćufticama. Pripremila sam pola doze slatko-kiselog sosa - ovaj sa slike, ako želite više sosa, jednostavno spremite sa datim sastojcima.
Umačeš ćufticu u sos i jedeš sa zadovoljstvom!