Način pripreme
Bademi se namrve. Polovina šećera se karamelizuje, sklanja se sa ringle, dodaju se bademi i smesa se meša. Stavlja se preko folije u tankom sloju i ostavlja se da se ohladi. Namrvi se nožem i jedna kašika se ostavlja sa strane.
Jaja se mute na vodenoj pari sa preostalim šećerom. Sklanjaju se sa ringle i mute se mikserom 3 minuta. Pavlaka se muti u krem. Jedna trećina pavlake se dodaje u smesu od jaja i meša se. Nakon toga se dodaje preostala pavlaka i namrvljeni karamel. Ostavlja se 5 sati u zamrzivaču.
Kajsije se seku na polovine, koštice se sklanjaju. Naprskaju se sokom od limuna. Vod se meša sa braon šećerom, stavlja se da provri i kuva se na laganoj vatri 5 minuta. Dodaje se votka i stavlja se da ponovo provri. Dodaju se kajsije i kuvaju se 5 minuta. Mešaju se pažljivo i kuvaju se još tri minuta.
Kajsije se vade rešetkastom kašikom i stavljaju se u veliki tanjir. Sirup se stavlja da provri i kuva se 4 minuta na srednjoj vatri. Kajsije se prelivaju sirupom i ostavljaju se da se potpuno ohlade.
Semifredo se vadi iz zamrzivača, raspoređuje se u posudice ili tanjire, odozgo se raspoređuju pijane kajsije i posipaju se preostalim namrvljenim karamelom.