Način pripreme
U šerpu sipajte vodu, dodajte so u ulje i ostavite da provri. U kipuću vodu sipajte makarone i kuvajte 7-8 minuta dok povremeno mešate.
Procedite makarone i stavite ih u posudu za pečenje, dodajte na parčiće isečen maslac i namrvljeni sir, promešajte veoma dobro.
Za preliv u posudu razbijte jaja i dodajte šećer i vanilu, promešajte.
U etapama dodajte sveže mleko i mešajte u ujednačenu smesu ili dok se šeće potpunone istopi.
Prelijte makarone smesom i blago i pažljivo promešajte.
Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok se ne dobije ukusna zlatasto braon korica.
Ostavite makarone u rerni da se potpuno ohlade, poređajte u porcije i servirajte.
Ovo je svima omiljeni klasičan recept za makarone u rerni.