Marinada za svinjska rebarca u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
05/12/2019
"Da, topiće se u ustima i biće čarobne arome, ali pre toga treba po svaku cenu da ih marinirate ovom marinadom "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 360
  • Pregledi tokom meseca509
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • med - 1 kašike
  • soja sos - 2 kašike, taman
  • biber - 1/2 kašičice
  • indijski kari - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Tamni sos ima gustu konzistenciju, izraženu i bogatu aromu, ali istovremeno je manje slan nego svetli sos.

Spremanje soja sosa oduzima mnogo vremena (od mesec i po dana do tri godine).

Tamni sos se koristi uglavnom ako začin za mesna jela i za spremanje marinada za meso.

Pomešate u posudici tečni med, tamni soja sos, biber, indijski kari i maslinovo ulje.đ

U ovu marinadu se stavljaju svinjska rebarca i ostavljaju se tako 2-3 sata u frižideru pokrivena folijom.

Peku se u posudi za pečenje u koju pre pečenja na dno sipate belo vino.

Rebra u rerni se peku obično oko 60 minuta na 180 stepeni.

Serviraju se vruća sa garnirungom od krompira i šargarepa u rerni.

Ova marinada za svinjska rebraca je jedinstveno ukusna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar