Domaće konzervisano svinjsko meso

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
98
648
06/12/2019
"Njasigurniji način da sačuvate uspomene na Prasence što je moguće duže je uz ovaj isproban recept za domaće konzervisano svinjsko meso "
Priprema15 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno165 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - sveže od tek zaklanog praseta
  • so
  • biber
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Zatvaranje svinjskog mesa u tegle je često sretana praksa kod bugara. Za tu svrhu vam je potrebno sveže meso od tek zaklanog praseta.

Meso, u ovom slučaju svinjski but, se seče na kocke, soli se i ostavlja se bar jednu noć na hladnom, da se ocedi od krvi.

Nakon toga meso oceđeno od krvi se stavlja u tegle, na dno na koje se stavlja po jedan lovorov list i nekoliko zrna bibera.

Meso se ređa gusto na oko 2-3 cm pod poklopcem, zatvara se.

Konzervisano svinjsko meso se kuva bar dva, dva i po sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar