Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Prlenke sa šarenom solju

Prlenke sa šarenom solju

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Prlenke sa šarenom solju
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Nije važno šta ćete poslužiti na sto, kada imate aromatične prlenke sa šarenom solju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 730 g
  • kvasac - 35 g
  • so - 10 g
  • ulje - 50 ml
  • šarena so - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite glatko testo od kvasca, brašna, soli i vode. Ostavite testo da naraste.

Od testa kidajte po 100 g i razvucite ga rukom. Premažite lepinjice (prlenke) sa malo masnoće i pospite šarenom solju.

Ispecite prlenke u jakoj rerni.

Poslužite dok su tople.

Ovaj recept za prlenke je iz okoline grada Ruse u Bugarskoj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: