Posni pirinač sa paradajzom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8843
3
08/12/2019
"Predlog za danas - vegetarijanska klasika koju vole čak i zakleti mesojedi "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • šaragrepa - 2 - 3 komada
  • paradajz - 4 komada
  • ulje - 7 - 8 kašika
  • belo vino - 1 šolja
  • biber
  • so
  • peršun - 1 vezica
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite šargarepe na kolutove i izdinstajte ih sa malo vode i ulja dok ne omekšaju.

Nakon toga dodajte pirinač, vodu i belo vino. Kuvajte na tihoj vatri dok pirinač ne upije tečnost, posle prebacite u posudu za pečenje.

Odozgo stavite narendan paradajz i pola peršuna.

Sipajte još malo vode i pecite posni pirinač na umerenoj vatri dok ne bude gotov. Pre serviranja pospite preostalim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar