Način pripreme
Očistite paprike od drški i semenki.
Isecite meso na male komadiće.
Oljuštite luk i narendajte ga na sitno. Izdinstajte luk u ulju dok ne omekša.
Dodajte dobro opran pirinač. Kuvajte 3-4 minuta mešajući neprestano.
Dodajte iseckano meso i mleveno meso, prethodno napravljeno na mrvice.
Kuvajte mešajuću neprestano dok meso ne promeni svoju boju. Začinite solju, univerzalnim začinom i suvom nanom.
Sklonite nadev sa ringle i ohladite.
Napunite paprike nadevom pomoću kašike.
Poređajte punjene paprike u duboku posudu za pečenje i sipajte toplu vodu do sredine paprika.
Pecite u rerni na 180 stepeni.
Nakon što paprike dobiju braon preplanulost pažljivo ih okrenite i nastavite pečenje.
Kada dobiju braon preplanulost i na površini prekinite pečenje vaših savršenih punjenih paprika.
Čak i da je ostala voda u posudi dok se paprike ohlade pirinač će ih upiti.
Prijatno!