Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Praznični pasulj iz rerne

Praznični pasulj iz rerne

Petia RadevaPetia Radeva
Početnik
339
Praznični pasulj iz rerne
Fotografije: Petia Radeva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
5
"Evo ovako pripremamo prazinični pasulj i jedemo kako želimo"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, krupniji, sorta Mamut
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, pečene, crvene (može i sveža)
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • paradajz - 2 sveža izrendana ili iz konzerve
  • ljutenica - 2 supene kašike
  • ulje - 1 šolja za kafu (ili po ukusu)
  • celer - oko 2 cm krugovi (od korena)
  • list celera - 2 struka ili šaka suvog
  • nana - 1 šaka, suv
  • peršun - 1/2 veze, svež
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo pasulj prethodnu noć, u posudu sa hladnom vodom. Drugi dan stavljamo u odgovarajuću posudu da se kuva. Kad bude skoro gotov, počinjemo da dodamo isečeno povrće po redu kako su napisani.

Paradjz dodajemo nakon što pasulj provri. Posolimo na kraju i dodajte peršun.

Pošto se ova vrsta pasulj peče u rerni treba da se usaglasimo sa količinom vode, treba da bude manje nego običan pasulj iz rerne.

Dodajemo peršun i sada već sipamo pasulj u pleh i pečemo u rerni dok ne dobijemo željenu konsistenciju.

Ne čekamo da voda ispari potpuno potšo je upije i nakon što se isključi.

Isključujemo rernu i ostavljamo tako još 15 minuta. Možemo jesti topao kao jelo, može i hladan kao salatu od pasulja ili prilog.

U svakoj varijanti je veoma ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: