Način pripreme
Jednostavno se pripremaju, a mekani su i ukusni, samo za početniike. U posudi umutite jaja sa šećerom, mešajte žicom ili mikserom.
Kad smesa pobeli, dodajte ulje tečni med, cimet.
Pomešamo sodu sa hleb sa sirćetom i kad nadođe sipamo u jaja.
Promešamo dobro i sa brašnom zamesimo dok ne dobijemo meko testo, ali da se ne lepi. Podelimo na dva dela i svaku razvučemo na koru debljine 0, 5 mm,
Čašom ili kalupom režemo krugove prečnika 5 cm, Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedan od drugog.
Rernu ugrevamo na 180 stepeni, pečemo medenjake samo 10 minuta, ne ostavljamo ih duže - postaće tvrdi. Vadimo iz pleha i poređamo na rešetku.
U kaseroli ili lončetu ugrevamo maslac, sveež mleko i izlomljenu crnu čokoladu.
Mešamo na tihoj vatri dok smesa ne psotane glatka i skidamo sa vatre. Ostavimo da se malo ohladi, četkom namažemo sve medenjake.
Ostavljamo da se glazura stegne i jedemo medenjake za početnike sa čajem ili kafom. Čim ja mogu, znači da možete i vi da ih pripremite.
Srećno, vredi!