Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Čizkejk»Čizkejk od trešanja bez pečenja

Čizkejk od trešanja bez pečenja

GenovevaGenoveva
Kuvar
47161k16
Čizkejk od trešanja bez pečenja
Fotografije: Genoveva
2 / 6
13/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
12
"Svež i aromatičan čizkejk koji se priprema veoma brzo - pravi praznik za sve ukućane"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja, sa maslacem
  • maslac - 125 g
  • želatin - 2 pakovanja
  • sitan sir - 500 g
  • kisela pavlaka - 1 kofica
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • slatko od trešanja - 1 tegla
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvimo i sameljemo u secku, sipamo u posudu i u nutra stavljamo rastopljeni maslac. Promešamo lepo kašikom ili rukama, kako želite.

Treba lepo da namažemo mrvcie od keksa. Kad se to desi, sipamo u pleh sa dnom koje se skida. Poravnamo da oblikujemo koru i stavljamo u frižider. Za to vreme pripremamo krem, u duboku posudu sipamo kiselu pavlaku i šećer u prahu i mutimo mikserom dok ne dobijemo homogenu smesu.

Nakon toga dodajemo sitan sir i mutimo. U malu čašu sipamo vodu do pola i sipamoo želatin unutra, promešamo i ostavljamo nekoliko minuta da nabubri. Nakon toga rastopimo u mikrotalasnoj oko 10 sekundi.

Pazimo da želatin ne provri, treba malo da se ugreje. Sipamo želatin u posudu u krem i mutimo. Nakon toga sipamo krem preko kore od keksa i vraćamo u frižider na bar 2 sata, može i više.

Na kraju pripremamo drugi želatin na isti način. Sipamo slatko od trešanja u kaserolu, ugrejemo i dodajemo želatin. Ostavljamo malo da se ohladi, ne previše da se ne stegne u kaserolu i sipamo preko krema. Poravnamo i vraćamo u frižider. Nakon što se stegne, naš čizkejk od trešanja bez pečenja je spreman za konzumiranje. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: