Teleća čorba sa krompirom i šargarepom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
15/12/2019
"I od kuvane teletine nije loše, ali ako želite da probate nešto zaista ukusno, probajte ovu teleću čorbu sa krompirom i šargarepom "
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano154
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 300 - 350 g od buta na primer
  • luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 2 komada, srednji
  • celer - 2 struka, sa listovima
  • paradajz - 1 komad, zreo
  • mladi luk - 1 struk, zeleni deo ili nekoliko strukova sremuša
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so - po ukusu
  • peršun - 1 - 2 supene kašike, sveže iseckan ili suv
  • bujon - 1.5 litar goveđi ili od povrća
  • žumanca - 2 komada, za zapršku po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, beli luk, paradajz i celer očistite, operite i sameljite u blenderu ili secku sa odgovarajućom funkcijom.

Stavite da se proprži sa malo soli u ugrejanom ulju.

Teleće meso secite na kockice i dodajte u mleveno povrće. Pržite dok ne promeni boju.

Krompir i šargarepu očistite, oljuštite i isecite na koamde, dodajte u sve preostalo na vatri i nakon minut sipajte bujon - vreo. Ja koristim bujon od povrća, a nekad samo vodu da čorba ne bude teška.

Ostavite da se krčka sa malo otvorenim poklopcem na tihoj/umerenoj vatri dok meso ne bude gotovo skroz - 50 minuta, 1 sat. Ako je potrebno dodajte bujon ili vodu, ali uvek vrelu.

Čorbu začinite peršunom, još sili i biber po želji.

Možete zapržiti teleću čorbu sa dva žumanca, ali i od samog krompira je bujon dovoljno gust i u principu zaprška nije potrebna toliko.

Teleću čorbu sa krompirom i šargarepom servirajte toplu i pospite sitno iseckanim mladim ili finim sremušom za mirisom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar