Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Veoma krhka rebarca iz rerne

Veoma krhka rebarca iz rerne

MartinMartin
Šegrt
111106
Veoma krhka rebarca iz rerne
Fotografije: Martin
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
4
"Greh je da ne probate naša krhka rebarca iz rerne"

Potrebni sastojci

  • rebra - 1 kg /celo parče/
  • senf - 200 g, teglica
  • med - 1 supena kašika
  • za marinadu
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • đumbir - 1 prstohvat, u prahu
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • sos vorčester - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu dodajemo kiselo mleko i preostale sastojke za marinadu, pomešamo dobro i dodajemo rebra, dobro ih uvaljamo i ostavljamo jedan dan da se dobro marinuju u frižideru (može i nekoliko sati).

Prethodno u dobro ugrejanu rernu an 230 stepeni stavljamo marinirana rebra ispod folije za pečenje, na dno pleha stavljamo malo masnoće, da se ne zalepe.

Ostavljamo da se peku oko 2 sata i 45 minuta, nakon toga skidamo foliju i pečemo 10-15 minuta.

U malu posudu sipamo teglu senfa i pomešamo kašikom meda dok ne dobijemo homogenu smesu, to je sos za naša rebra.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: