Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Patrmka 2 u 1 iz rerne sa prilogom

Patrmka 2 u 1 iz rerne sa prilogom

ZoriZori
Guru
8932865k
Patrmka 2 u 1 iz rerne sa prilogom
Fotografije: Zori
9 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Odani pravilu - ukusno i zdravo, preporučujemo vam ovu pastrmku iz rerne 2 u 1 sa prilogom"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada, po 400 g svaka
  • krompir - 2 komada, srednji
  • čeri paradajz - 1 puna šaka
  • beli luk - 2 cele glavice + 3 - 4 čena, isečena na krugove
  • limun - 1 komad, isečen na polumesec
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 7 - 8 supenih kašika
  • biber
  • so
  • pivo - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmke očistite i operite. Skinite krljušt uz pomoć ljuštilice za povrće. Operite lepo, posolite i ostavite da se ocedi u đevrđiru.

Pravite dijagonalne proreze po koži pastrmke i u svaki prorez stavite malo soli, biber, kriški belog luka i krišku limuna, sok od limuna i maslinovo ulje. U unutrašnjiost ribe se pospe malo soli, bibera, soka od limuna i maslinovog ulja.

Namažite maslinovim uljem pleh i u njega stavite ribe. Sa strane stavite cele glavice belog lika, očićene samo spoljašnje listove, ceo čeri paradajz, krompir, oljušten i isečen na lepezu, izmđu krišaka ponovo stavite po krišku belog luka. Svo povrće posolite i prelijte sa malo maslinovog ulja. Ribe takođe prelijte maslinovo ulje.

Ceo pleh pokrijte duplim listom aluminijumske folije i pecite oko 25 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni na srednjoj rešetki sa uključenim ventilatorom.

Nakon toga pleh odvijte, sipajte pivo na dno i vratite na još 15 minuta u rernu dok pastrmka i sve u rerni ne uhvate lepu koricu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: