Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečena skuša sa pirinčem i povrćem iz rerne

Pečena skuša sa pirinčem i povrćem iz rerne

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pečena skuša sa pirinčem i povrćem iz rerne5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Kada se govori o pečenoj skuši sa pirinčem i povrćem iz rerne, pripremite više"

Potrebni sastojci

  • skuša - 4 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • začin za ribu - 1 supena kašika
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu, izvadite unutrašnjost, glave i peraja, operite i isecite po želji i ostavite da se ocedi.

Poređajte komade ribe u pleh, posolite i pospite biberom i prelijte sokom od limuna.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije lepu boju.

Dok se riba peče, pržite kratko, isecite sitno luk i papriku, šargarepu isecite na tanke krugove u rastopljenom ulju i maslacu. Dodajte pirinča i kombinovani začin za ribu i pržite kratko.

Rasporedite prženo povrće sa pirinčem u plehu preko pečene ribe. Dodajte pardajz, oljušten i isečen na kockice, sipajte 3 šolje tople vode, promešajte malo i ostavite pleh u ugrejanoj rerni.

Pecite dok pirinač ne bude gotov, izvadite pleh i uvijte ga aluminijumskom folijom, da se jelo popari oko 10-15 minuta, servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: