Način pripreme
Razdvoje se listovi kupusa, operu se, da ne budu mnogo kiseli i ostavljaju se da se ocede.
Za to vreme sečemo luk i operemo pirinač. Stavljamo na vatru ulje da se zagreje, dodajemo luk. Nakon što luk promeni svoju boju, dodajemo mu pirinal, zapržimo ga 2-3 minuta dodajemo toplu vodu i začine.
Ostavljamo da vri na tihoj vatri dok pirinač ne upije vodu. Čim pirinač upije vodu, sklanjamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi. Ako su listovi veliki možemo da ih podelim na pola.
Uvijaju se sarme sa nadevom od pirinča i poređaju se u šerpu, dodajem im se maslac i voda (skoro da ih prekrije).
Odozgo se stavlja plitki tanjir i kuva se oko sat na laganoj vatri.
Nakon što se ohlade, pravi se sos od kiselog mleka i belog luka. Beli luk se istuca sa malo soli i dodaje mu se mleko.
Serviramo sarme ređajući ih u tanjir i posipamo kiselim mlekom i belim lukom.