Sarme sa kiselim kupusom i sosom od belog luka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8818
3
25/12/2019
"Sarmice sa kiselim kupusom postaju još ukusnije kada ih prelijete pripremljenim sosom od belog luka "
Priprema50 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Razdvoje se listovi kupusa, operu se, da ne budu mnogo kiseli i ostavljaju se da se ocede.

Za to vreme sečemo luk i operemo pirinač. Stavljamo na vatru ulje da se zagreje, dodajemo luk. Nakon što luk promeni svoju boju, dodajemo mu pirinal, zapržimo ga 2-3 minuta dodajemo toplu vodu i začine.

Ostavljamo da vri na tihoj vatri dok pirinač ne upije vodu. Čim pirinač upije vodu, sklanjamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi. Ako su listovi veliki možemo da ih podelim na pola.

Uvijaju se sarme sa nadevom od pirinča i poređaju se u šerpu, dodajem im se maslac i voda (skoro da ih prekrije).

Odozgo se stavlja plitki tanjir i kuva se oko sat na laganoj vatri.

Nakon što se ohlade, pravi se sos od kiselog mleka i belog luka. Beli luk se istuca sa malo soli i dodaje mu se mleko.

Serviramo sarme ređajući ih u tanjir i posipamo kiselim mlekom i belim lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar