Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarme sa kiselim kupusom

Posne sarme sa kiselim kupusom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
"Neki spremaju posle sarme samo za Badnje veče, ali pravi obožavaoci ih prave i jedu tokom cele godine"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 1 struk
  • ulje - 1/2 šolje
  • kumin - 1/2 kašičice, izgnječen
  • lovorov list - 1 suv i izmrvljen
  • biber - 1/2 kašičice
  • bosiljak - suv, odokativno
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite tanje listove kupusa, odvojite žile i oblikujte ih da odgovaraju za sarme.

Ugrejte skoro svo ulje i izdinstaje iseckani praziluk. Dodajte pirinač, promešajte na kratko i začinite.

Dodajte malo vrele vode i mešajte, dok malo ne nabubri. Skinite nadev sa vatre i ostavite da se ohladi.

Rasporedite nadev preko listova i oblikujte sarme srednje veličine. Poređajte ih u šerpu i na kraju prelijte preostalom mašću.

Pritisnite odozgo tanjirom, i prelijte sosom iz kupusa koj ih ne pokrije. Stavite posne sarme da se kuvaju dok pirirnač ne bude gotov, i dok voda ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: