Način pripreme
Znam da svako pravi pohovan brokoli, ali posebnost mog je sos. Evo kako se priprema:
Stavljamo u posudu zamrznut brokoli i prelivamo vrelom vodom, čekamo dva minuta i ocedimo. Nakon toga kidamo na jednake komade.
Pripremamo smesu za pohovanje. U duboku posudu sipamo vodu i razbijemo jaja unutra i mešamo, nakon toga i sodu i počinjemo da stavljamo brašno. Pravimo u etapama i mešamo tako da ne ostaju komadi unutra i da smesa ostane glatka. Meni je dovoljno sedam kašika brašna, ali ako želite da bude gušće dodajte još po vašoj proceni.
Nakon toga stavite tiganj na vatru da se ugreje i dodajte mast do sredine tiganja. Čekajte da se lepo ugreje i počnite da pohujete i pržite - uzmite hvatalicom brokoli i potopit u smesu za pohovanje i posle u masnoću, treba da budete brzo zato što se brzo prže. Tako dok sve ne potrošite.
Oljuštimo dva čena belog luka i iscedimo u jednu posudu, posle dodajemo kiselo mleko, začine i mešamo lepo, a po želji dodajemo malo soli.
Ljuta paprika i bugarski luk daju specifičan miris koji svi u kući vole.