Način pripreme
Rerna 180 stepeni;
Posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje,
Šunka se iseče na sitne kocke, šaragrepa takođe. Stavlja se tiganj sa malo maslinovog ulja i dinsta se, dok šargarepa ne omekša. Sklanja se sa ringle i ostavlja se da se potpuno ohladi.
U posudu se sipaju brašno i prašak za pecivo. Dodaje se hladan maslac na kocke. Ručnim blenderom ili drugim odgovarajućim uređajem se muti dok se ne dobiju mrvice. Dodaju se jaja, meša se drvenom kašikom i sipa se nadev od šunke. Meša se.
Dodaje se so, biber, kumin, ponovo se dobro meša. Smesa je dosta mekana i lepljiva, ali brašno nije neophodno više da se dodaje,
Zagrebe se kašikom, oko pola kašike, ruke se blago pospu brašnom i oformi se loptica.
Poređaju se u posudu za pečenje. Blago se pritiskaju na dole.
Mocarela se iseče na sitne kocke. Preko svake kifilice se poređa odozgo 3 do 5 malih kocki mocarele.
Peče se na 180 stepeni 15 minuta.
Zbog udobnosti sam koristila stacionarni mikser, da se dobro pomešaju brašno i maslac, dok se ne dobiju lepe mrvice, uključen na visoku brznu, ali u receptu se radi osnovno drvenom varjačom.
Ako se slane kiflice oblikuju u manje loptice vrlo su odgovarajuća hrana za žurku.