Pile punjeno povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
347
872
27/12/2019
"Jedno punjeno pile uvek je povod da sakupite celu porodicu za trpezom"
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano566
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za recept punjeno pile sa povrćem začiniti pile iznutra i spolja solju i biberom.

Isecite jednu veliku pečenu papriku na male parčiće.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i ispržite papriku zajdeno sa istucanim čenom belog luka 2-3 minuta - koliko treba da se začini. Sklonite tiganj sa ringle.

Dodajte isečene zelene masline, jaje promešano sa narendanim parmezanom i prezlama, prelijte sokom od pola limuna. Homogenizujte dobro nadev.

Napunite pile. Ušijte otvor koncem ili probodite pažljivo čačkalicama.

U duboku šerpu sipajte jednu šolju maslinovog ulja. Stavite grančicu ruzmarina i čen belog luka. Zapržite pile sa svih strana.

Prelijte šoljom belog vina, šoljom tople vode i sokom od pola limuna. Poklopite šerpu i disntajte deset minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U posudu za pečenje postavljenu papirom prebacite pile.

Prelijte tečnošću od dinstanja. Stavite posudu u rernu i pecite pile dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Punjeno pile servirajte sa salatom po želji!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar