Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Torta od oraha sa kremom od bundeve

Torta od oraha sa kremom od bundeve

Torta od oraha sa kremom od bundeve
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
18
"Ako vas neko pita da li želite još jedno parče ove torte odgovor će sigurno biti pozitivan"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • brašno od spelte - 360 g, integralno
  • orasi - 90 g, mleveni
  • kokosov šećr - 230 g
  • so - 1 prstohvat
  • soda za hleb - 2 kašičice
  • vanila
  • sok od limete - 1 ili 1 limun, možete da narendate i koru
  • mleko od spelte - 410 ml
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • Za krem od bundeve
  • bundeva - 675 g, pire od pečene
  • med - 230 g
  • kokosovo ulje - 2 kašike
  • kakao masa - 50 g ili mnogo crne čokolade
  • kakao - 60 g
  • kokosovo brašno - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kore:

Da biste spremili kore stavite sve sastojke i jednu duboku posudu i promešajte pomoću žice dok ne dobijete homogenu smesu za kolač.

Podelite smesu na pola i ispecite 2 kore. Ja sam koristila okrugli kalup prečnika 22 cm i u manji će takođe da stane.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva.

Ostavite 10 minuta i u kalupu da se ohladi, posle prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Krem od bundeve:

Stavite vruću bundevu u posudu i dodajte sve ostale sastojke. Umuitite viljuškom dok ne dobijete taman čokoladni krem i ostavite da se blago ohladi.

Torta:

Nakon što su se kore potpuno ohladile podelite krem na pola i jedan deo rasporedite preko prve kore. Pažljivo stavite i drugu koru i razmažite drugi deo krema sa bundevom preko nje.

Ukrasite tortu od oraha kako želite.

Moj ukras za ovu vegansku tortu se sastoji iz raznih bombona, kantučinija i amareta, kupljenih u prodavnici plus domaćih bombona od bundeve, jedne pokrivene čokoladom druge ne.

Isto tako možete da prekrijete vašu tortu od oraha kremom od bundeva, kokosovim brašnom, pahuljicama od spelte i ruzmarinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: