Način pripreme
Isplaknite bundevu, isecite je na pola oštrim nožem i izvadite semenke. Zgodno je da pravite kašikom. Isecite na male parčiće.
Stavite isečenu bundevu u šerpu i sipajte vodu. Kuvajte na srednjoj vatri oko 20 minuta, nakon čega sipate bujon. Ostavite bundevu da se ohladi.
Odvojte belanca od žumanaca. Stavite belanca u posudu i mešajte dobro da se stvore vrhovi.
Isplaknite pomorandžu vrelom vodom, izbrišite krpom i narendajte koru cele pomorandže. Isecite na pola i iscedite sok.
Očistite koren đumbira ljušteći kožu i narendajte na sitno rende.
Stavite skuvanu bundevu u posudu blendera, dodajte žumanca, koru pomorandže i sok, karanfilić. đumbir, mleko i med.
Blednirajte do konzistencije krompir pirea.
Umutite belanca u gusti mus i dodajte ih u pire od bundeve. Promešajte pažljivo.
Sipajte smesu za sufle u odvojene kalupe ili u jedan veći kalup.
Stavite kalup ili kalupe u dublju posudu i napunite je vrelom vodom do polovine.
Kuvajte sufle od bundeve sa medom i đumbirom na 180 stepeni na 25 minuta.