Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Sufle od bundeve sa medom i đumbirom

Sufle od bundeve sa medom i đumbirom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841002k240
Sufle od bundeve sa medom i đumbirom
Fotografije: Ivelina
2 / 3
28/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Tipično za francusku kuhinju gracioznost u tanjiru u obliku suflea od buneve sa medom i đumbirom"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, skuvana
  • kranfilić - dva zrnca
  • pomorandža - 1 komad
  • med - 3 - 4 kašike, tečan
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 100 ml
  • koren od đumbira - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica, cejlonski ili običan cimet
  • morska so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Isplaknite bundevu, isecite je na pola oštrim nožem i izvadite semenke. Zgodno je da pravite kašikom. Isecite na male parčiće.

Stavite isečenu bundevu u šerpu i sipajte vodu. Kuvajte na srednjoj vatri oko 20 minuta, nakon čega sipate bujon. Ostavite bundevu da se ohladi.

Odvojte belanca od žumanaca. Stavite belanca u posudu i mešajte dobro da se stvore vrhovi.

Isplaknite pomorandžu vrelom vodom, izbrišite krpom i narendajte koru cele pomorandže. Isecite na pola i iscedite sok.

Očistite koren đumbira ljušteći kožu i narendajte na sitno rende.

Stavite skuvanu bundevu u posudu blendera, dodajte žumanca, koru pomorandže i sok, karanfilić. đumbir, mleko i med.

Blednirajte do konzistencije krompir pirea.

Umutite belanca u gusti mus i dodajte ih u pire od bundeve. Promešajte pažljivo.

Sipajte smesu za sufle u odvojene kalupe ili u jedan veći kalup.

Stavite kalup ili kalupe u dublju posudu i napunite je vrelom vodom do polovine.

Kuvajte sufle od bundeve sa medom i đumbirom na 180 stepeni na 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: