Zimska krem supa od leblebija

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
28/12/2019
"Topla krem supa od leblebija - ukusno jelo za celu porodicu "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 556
  • Pregledi tokom meseca128
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Supe od Povrća

Način pripreme

Očistimo i operemo leblebije, luk i šargaarepu, nakon toga ih dobro ocedimo i u prethodno zagrejanu šerpu stavljamo maslac.

Kada se istopi, dodajemo povrće i poklapamo na laganoj vatri, da upiju maslac.

Za to vreme već očišćeni paradajz, celer, peršun i beli luk stavljamo u secko i sečemo ih dok se ne dobije smesa koja podseća na pastu.

Nakon što ih iseckamo dodajemo ih u šerpu u ostalo povrće.

Stavljamo začine i mešamo dobro, da ne počnu da se prže sastojci.

Sipamo toplu vodu u šerpu i kuvamo krem čorbu od povrća dok ne budu skroz gotovi svi sastojci.

Nakon što se već sve skuvalo dovoljno dobro, sklanjamo šerpu sa ringle i pasiramo sve dobro.

Da bi bila ukusnija i zasitna krem supa od leblebija može da se doda malo pavlake za kuvanje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar