Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Krem čorba od leblebija i graška

Krem čorba od leblebija i graška

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215331k54
Krem čorba od leblebija i graška
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
27/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Em je brza, em je korisna, em mnogo ukusna - o krem čorbi od leblebija i graška govorimo, razume se"

Potrebni sastojci

  • grašak - 1 šolja, konzerva
  • leblebije - 1 šolja, konzerva
  • luk - 1 komad
  • šaragrepa - 1 komad
  • paradajz - 4 kašike, konzerva
  • so - po ukusu
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite na sitno luk.

U malo maslaca na slaboj vatri ga zapržite nekoliko minuta. Dodajte i na sitno isečenu prethodno očišćenu šargarepu.

Pazite da ne zagori povrće. Koristite slab stepen ringle i ako je potrebno dodajte malo vode.

Paradajz pire razmutite u malo vodice i dodajte u šerpu.

Ostavite nekoliko minuta i dolijte još malo vodice (oko 1 šolju).

Čim povrće potpuno omekša, dodajte i grašak i leblebije.

Začinite solju i biberom po ukusu. Nakon 10 minuta isključite ringlu, pasirajte ukusnu krem čorbu u homogenu smesu.

Beleška: Ako nemate leblebije i grašak u konzervi za ovu krem čorbu od leblebija i graška, izdvojte još 30 minuta da se skuvaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: