Način pripreme
Isecite patlidžan na dve polovine. Kašičicom izdubite unutrašnjost ostavljajući bar po santimetar od zidova. Posolite i ostavite da se ocedi od gorke vode. Isecite izdubljenu unutrašnjsot na male parčiće. Usitnite malu glavicu luka.
U tiganj sipajte šolju maslinovog ulja, dodajte luk i zapržite na kratko.
Razmutite sa malo vode mleveno meso, dodajte je u tiganj i pržite dok ne promeni svoju boju. Prelijte sa nekoliko kašika belog vina sačekajte dok ne ispari alkohol. Stavite isečenu unutrašnjost patlidžana, oljušten i od semenki očišćen isečen paradajz.
Začinite prstohvatom bibera, prstohvatom peršuna i istucanim čenom belog luka. Poklopite posudu, disntajte nadev dok ne ostane na masnoći. Sklonite s vatre i dodajte preze i narendan parmezan. Homogenizujte sastojke dobro. Napunite posoljene polovine patlidžana.
U široku plitku šerpu sipajte narendan paradajz, Dodajte šolju tople vode.
Začinite prstohvatom bibera, prstohvatom šećra, solju i iseckani čenom belog luka. Ubacite u posudu nekoliko čeri paradajza. Sipajte šolju maslinovog ulja i stavite patlidžan. Poklopite posudu i kuvajte jelo oko 40 minuta.
Pet minuta pre nego što sklonite s vatre stavite preko svake polovine patlidžana isečene parčiće mocarele.
Servirajte patlidžan sa mlevenim mesom i mocarelom topao!