Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Punjena testenina u bešamel sosu

Punjena testenina u bešamel sosu

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Punjena testenina u bešamel sosu
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jeste li ikada probali punjenu testeninu? Evo prilike"

Potrebni sastojci

  • conchiglioni testenina (ima oblik školjke) - 400 g
  • rikota sir - 500 g
  • šunka - 200 g
  • parmezan - 100 g
  • mocarela - 100 g
  • peršun
  • bešamel sos - 300 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Conchiglioni testeninu (ili neku drugu koju možete puniti) ukuvati u posoljenoj vodi i procediti.

Šunku naseckati na kockice.

U dublju posudu sipati rikota sir, dodati šunku, narendani parmezan i sitno iseckan peršun, pa sve lepo sjediniti. Posoliti i pobiberiti pa opet promešati.

Dobijenom masom puniti testeninu.

U okrugli kalup sipati bešamel sos, pa ređati u krug jedno po jedno punjeno parče testenine.

Po vrhu posuti narendanom mocarelom.

Peći 20 minuta na 190 stepeni C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: