Zapečen pasulj sa krompirima

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404
6
859
24
29/12/2019
"Postan obrok za gurmane - prijatno"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano267
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj odvojeno ukuvati i ocediti. Sačuvati vodu u kojoj se kuvao.

U tiganju sa zagrejanim uljem propržiti sitno narendanu šargarepu sa sitno iseckanim korenom celera. Dodati kuvan pasulj, posolimo, pobiberimo i promešamo.

Dodati seckane listove celera i naseckan paradajz. Sve promešati. Doliti 2 kutlače vode u kojoj se kuvao pasulj i majčinu dušicu i ostaviti da se dinsta 10-tak minuta. Dodati sitno naseckan peršun.

Vatrostalnu činiju nauljiti i dodati sadržaj iz tiganja.

Krompir ukuvati i izgnječiti. Posoliti, pobiberiti i nauljiti, pa sipati preko pasulja.

Peći 15 minuta na 220 stepeni C.

Ukrasiti grančicama francuskog peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar