Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečen pasulj sa krompirima

Zapečen pasulj sa krompirima

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Zapečen pasulj sa krompirima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Postan obrok za gurmane - prijatno"

Potrebni sastojci

  • celer - koren i listovi
  • šargarepa - 4 kom.
  • pasulj - 200 g
  • paradajz - 2 kom.
  • krompir - 400 g
  • peršun
  • majčina dušica - 1 kašika
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj odvojeno ukuvati i ocediti. Sačuvati vodu u kojoj se kuvao.

U tiganju sa zagrejanim uljem propržiti sitno narendanu šargarepu sa sitno iseckanim korenom celera. Dodati kuvan pasulj, posolimo, pobiberimo i promešamo.

Dodati seckane listove celera i naseckan paradajz. Sve promešati. Doliti 2 kutlače vode u kojoj se kuvao pasulj i majčinu dušicu i ostaviti da se dinsta 10-tak minuta. Dodati sitno naseckan peršun.

Vatrostalnu činiju nauljiti i dodati sadržaj iz tiganja.

Krompir ukuvati i izgnječiti. Posoliti, pobiberiti i nauljiti, pa sipati preko pasulja.

Peći 15 minuta na 220 stepeni C.

Ukrasiti grančicama francuskog peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: