Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći majonez»Domaći majonez sa maslinovim uljem i rukolom

Domaći majonez sa maslinovim uljem i rukolom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Domaći majonez sa maslinovim uljem i rukolom
Fotografije: Iliana Parvanova
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
1
"Za ovaj domaći majonez je vredelo ostaviti vagu u podrumu"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 150 ml
  • jaje - 1 komad, domaće
  • sok od limuna - 2 - 3 kašike, sveže ceđen
  • himalajska so - 1/2 kašičice, ravne, po ukusu
  • balsamiko sirće - 1 kašičica, belo
  • rukola - nekoliko listića, bejbi
* merne jedinice

Način pripreme

U visoku posebnu posudu za ručni mikser ili staklenu teglu sipamo maslinovo ulje.

Od ogromnog značaja za boju, ukus i aromu jeste da jaje bude domaće i sveže! Dodajemo ga u maslinovo ulje, začinjavamo himalajskom solju po ukusu, sipamo sveže ceđeni sok od limuna i beli balsamiko začin za salate i kuvanje (balsamiko sirće).

Ubacujemo ručni mikser u posudu i pasiramo 20-30 sekundi dok se ne dostigne željena konzistencija. Veoma je važno da pasiramo pokretima kao da izvlačinmo odozdo na gore!

Serviramo domaći majonez u glinenoj posudici ili posudi za sos.

Ukrašen domaći majonez sa maslinovim uljem sa listićima bejbi rukole!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: