Velški keks

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Velški keks
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Kako vreme prolazi, naš internacionalni kuvar je sve bogatiji. Danas smo u Velsu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 100 g
  • maslac - 120 g
  • jaje - 1 kom.
  • mleko - 100 ml
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • suvo grožđe - 100 g
  • suve šljive - 100 g
  • džem od malina
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu sipati brašno, dodati prašak za pecivo, šećer, muskatni oraščić i cimet, pa sve promešati.

Dodati jaje, mleko i maslac, pa rukama zamesiti testo.

Sitno iseckati suve šljive. U testo dodati suvo grožđe i suve šljive, pa sjediniti sa testom.

Umesiti čvrsto, glatko testo.

Razvuću testo na oko cm debljine, na pobrašnjenoj površini. Seći okruglim kalupom kolače prečnika oko 8 cm.

Peći na malo zagrejanog ulja u tiganju, sa obe strane, oko 8 minuta. Pred kraj prženja, u tiganj možete dodati malo maslaca, zbog ukusa.

Keks ređati na papirne ubruse, da se ocedi ulje.

Posuti šećerom u prahu.

Služiti sa džemom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: