Način pripreme
Meso isecite na krupne komade, posolite ga i začinite ga biberom i kuminom. Ulje zagrejte u tiganju i pržite meso dok ne promeni boju u belu. Izvadite meso u tanjir. U istoj masnoći ispržite luk nasečen na rebarca i papriku na kockice dok ne omekšaju.
Dodajte i pešurke nasečene na listiće. Posolite, dodajte biber, čubar i origano. Dinstajte na kratko u poklopljenom tiganju i prebacite sve u pleh.
Rasporedite meso, a odozgo sipajte soja sos i dodajte čašu belog vina, ja koristim domaće vino.
Pleh zatvorite aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Izvadite i skinite foliju.
Umutite kiselu pavlaku sa malo vode i sipajte u pleh pa lagano promešajte viljuškom. Vratite u rernu na još 10 minuta da se zapeče.
Ako imate pavlaku za kuvanje, biće još ukusnije, ali ćete i uz pomoć kisele pavlake dobiti izuzetno ukusan sos od pavlake.
Poslužite pečenu svinjetinu sa pečurkama uz kolutove limuna. Veoma ukusno i praznično jelo!