Zapečeno jelo sa brokolijem i tikvicama

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
16/01/2020
"Omiljeno i lagano zapečeno jelo za radni dan i praznik - obavezno zapišite recept!"
Priprema17 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno52 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite tikvice, odsecite samo krajeve ne ljušteći je, isecite na kocke. Stavite u posudu za pečenje, prethodno podmazanu, i promešajte sa belim lukom, isečenim na kriške, prezlama, solju i još maslinovog ulja.

2. Gurnite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne omekšaju i po krajevima prezle ne počnu da postaju zlataste. Povremeno otvarajte rernu i mešajte.

3. Dok se peče tikvica blanširajte brokoli u vreloj posoljenoj vodi - opran i iskidan na velike ružice.

4. Umutite jaja sa prstohvatom ili dva soli, belim biberom, brašnom i dve vrste pavlake. Narendajte kačkavalj u njih i promešajte.

5. Gotove omekšale tikvice izvadite iz rerne i preko njih rasporedite topljeni sir. Poređajte brokoli - dobro oceđen od vode i namrvite ovčiji sir.

6. Prelijte smesom od jaja, pavlake i kačkavalja i vratite zapečeno jelo da se dopeče na istoj temperaturi dok ne dobije zlatastu preplanulost.

Servirajte ukusno zapečeno jelo sa brokolijem i tikvicama toplo.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar