Rižoto sa maslinama i prazilukom

18/01/2020
"Ukusan rižoto sa maslinama i prazilukom - malom ali pravi sasojci, koji kada su kombinovani zajedno čine ukusno jelo "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano74
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite beli deo dva struka praziluka.

U tiganju ugrejte jednu šolju maslinovog ulja i stavite praziluk. Dodajte prstohvat soli, orstohvat šećera i 2-3 supene kašike vode.

Poklopite posudu, dinstajte dok ne omekša praziluk.

Dodajte masline i skinite posudu sa vatre. U plitku i široku šerpu sipajte oprani pirinač.

Pecite na suvom dok ne dobije braonkastu boju.

Mešajt da zrna ne zagore.

Kutlačom sipajte ugrejani bujon. Sačekajte dok pirinač ne upije tečnost i ponovo sipajte od bujona.

Kuvajte rižoto dok pirinač ne bude po vašoj želji. Ako želite al dente, obično 12-13 minuta je dovoljno.

Pre nego što skinete sa vatre dodajte praziluk i masline.

Skinite posudu sa vatre i pospite rendanim parmezanom. Mešajte dok se sir ne rastopi. Servirajte rižoto sa malsinama i prazilukom odmah.

Neka vam je slatko!

Napomena: Budite pažljivi sa solju! Parmezan i masline su slani!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar