Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Specijalitet od punjenih pilećih bataka u listovima kupusa

Specijalitet od punjenih pilećih bataka u listovima kupusa

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Specijalitet od punjenih pilećih bataka u listovima kupusa6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Dajte crveno vino, jer su pileći bataci u listovima kupusa gotovi"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 4 komada, od buta
  • lovovrov list - 1 komad
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • sudžuk - 2 sirova ili kobasica od divljači (dobro začinjena)
  • prezle - 2 supene kašike ili 1/2 kriške hleba
  • voda - 1 šolja
  • slanina - 4 slajsa
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - ili ulje po ukusu
  • kumin - 2 prstohvata
  • biber
  • majčina dušica
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažemo vam jedan veoma ukusan recept za punjene pileće šnicle od bataka sa kobasicom od divljači ili sudžukom, uvijene u listu kupusa sa slaninom. Neodoljivo ukusno jelo. Slično kao kuhinja Gordona Ramzija i njegovih punjenih bataka sa kobasicom.

Za ovaj recept će vam biti potrebno oko sat-sat i po. Evo kako da pripremimo specijalitet od punjenih pilećih batak u listu kupusa.

Prvo odvojimo pileće batake od kostiju (ili kupite gotove bez kostiju za šnicle, bez kože).

Marinirajte šnicle sa solju i biberom, majčinom dušicom, kuminom, maslinovim uljem i ruzmatinom oko 60 minuta. Možete začiniti prethodnog dana. Tako će bataci biti dobro začinjeni.

Pripremite nadev: oljuštite kobasicu ili sudžuk. Za recept je važno da je kobasica lepog kvaliteta ili domaća.

Stavite kobasicu u posudu, dodajte jaje, prezle (ili krišku hleba, pokvašenu sa dve supene kašike mleka) i sitno iseckan luk (1-2 supene kašike), po želji možete kratko sotirati isečeni luk.

Promešajte, izgnječite rukama da se dobro pomešaju sastojci. Poslite po ukusu (procenite koliko je kobasica slana i to koliko će biti u listu kupusa, koji je takođe slan), dodajte biber - ostavite da odstoji minut.

Podelite smesu na četiri lopte. Raporedite na svaku šniclu. Napravite loptice veličine loptice za golf ili malo veće. Uvijte po dužini. Stavite svaku na veliki list kupusa i uvijte u paketić ili veliku sarmu. Mnogo će bolje sačuvati oblik u listu kupusa, nisu potrebni konci ili nešto drugo. Uvijte preko napravljenih sarmi i jednim parčetom fino isečene slanine od divljači itd.

Na kraju namažite maslinovim uljem extra vergine i rasporedite kravlji maslac odozgo, isečen na ivice.

Prebacite punjene šnicle od bataka u pleh. Sipajte oko 150 ml vode ili polovina tečnosti da bude rasol.

Pecite na 200 stepeni oko 60 minuta. Proverite ako je potrebno da kuvate još malo. Za najbolji rezultat kuvajte u đuvečari ili kesi - dobro zatvorenim. Druga varijanta je u ekspres loncu, nakon 20 minuta izvdite i pecite u rerni još 15 minuta ili dok ne porumeni lepo.

Servirajte punjenu piletinu sa kobasicom sa kuvanim krompirom i čašom vina.

Prijatna priprema ovog specijaliteta.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: