Filovana palenta

AnonymousAnonymous
Početnik
322
1
14/01/2020
"Ne znamo da li bi baka prihvatila ideju da se kačamak priprema sa tikvicama i muskatnim oraščićem, ali nama se sviđa "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleko (500 ml) sipati u šerpu, posoliti, dodati maslac i prstohvat muskatnog oraščića, pa pustiti da provri. Dodati palentu, i kuvati 2 minuta. Palentu izručiti ukalup obložen pek papirom (dimenzija 30x20 cm).

Tikvice i šargarepu krupno narendati, dodati narendan sir, izgnječen beli luk i naseckan peršun, pa promešati. Posoliti i pobiberiti.

Jaja umutiti sa 250 ml mleka, pa pomešati sa narendanim povrćem. Rasporediti preko palente.

Peći 30 minuta na 230 stepeni C.

Seći na kocke i služiti toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar